När vi var och åt julbord i början av december smakade jag för första gången på en rödlökscheesecake och jag säger bara jösses vad gott det var. Efter det bestämde jag mig för att prova att ha det på vårat julbord med och jag får nog säga att denna blev snäppet bättre ändå. Perfekt på buffébordet eller varför inte som en förrätt, kanske till nyår.
200 g rågbröd med solroskärnor
75 g smält smör
5 gelatinblad
2 ½ dl crème fraiche
300 g Philadelphiaost
1 rödlök
1 knippa dill
salt och vitpeppar
ev räkor och dill till garnering
Plasta in en rund form med plastfolie.
Smält smöret. Mixa solrosbrödet i en matberedare. Blanda brödsmulorna med det smälta smöret. Tryck ut smulorna i botten av formen.
Hacka rödlöken och dillen och blanda det med crème fraiche, Philadelphiaost, salt och peppar.
Krama ur gelatinbladen och smält gelatinbladen i en kastrull tillsammans med 1 msk vatten. Tillsätt sedan gelatinet i rödlöksblandningen under omrörning.
Bred snabbt ut röran över brödbottnen. Täck med plast och låt stå i kylskåp i minst tre timmar.
Lyft ut cheesecaken med hjälp av plasten och lägg upp på ett fat. Garnera ev. med räkor och dill.