onsdag 28 maj 2014

Rabarberchutney


Detta fantastiskt god chutneyrecept fick jag av en vän förra året. Jag är inte så himla förtjust i rabarber i vanliga fall, men detta är bara så gott, så även ni som är skeptiska till rabarber borde ta och testa detta. Passar bra till grillat eller varför inte på en knäckemacka.

½ kg rabarber
2 st rödlökar
1 ½ msk ättika 24%
3/4 dl vatten
5 dl socker
1 tsk mald ingefära
1 msk curry
2 tsk salt
2 st röd chili (spansk peppar)'
6 st torkade aprikoser

Skala och skiva rabarberna. Hacka rödlöken.

Lägg rabarber och rödlök i en kastrull tillsammans med ättika och vatten. Koka i 10 minuter.

Ta ur kärnorna ur chilin och hacka den. Hacka aprikosera. Blanda i resten av ingredienserna i kastrullen och låt allt koka 30-40 minuter.

Låt svalna och häll upp i burkar.

Inga kommentarer: