Då var det 2017 och med denna goda förrätt inväntade vi det nya året.
ca 10 pers
ca 600 g cocktailtomater
olja
flingsalt och grovmalen svartpeppar
10 skivor levainbröd
vitlök
smör
400 g stora skalade räkor
Dragoncréme:
2 dl majonnäs
1 dl crémefraiche
1 ½ msk färsk hackad dragon
1 msk chilisås
ca 1 tsk vitvinsvinäger efter tycke och smak
salt och peppar
ruccola
crema di balsamico
Sätt ugnen på 100°C.
Lägg tomaterna på en plåt, ringla över lite olja och strö på salt och peppar. Rosta i ugnen 1½-2 timmar. Ta ut och låt svalna.
Blanda majonnäs, créme fraiche, dragon, chilisås. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Gör gärna crémen dagen innan så den får stå och dra.
Vid serveringen: Bryn smöret tillsammans med riven vitlök. Stek brödet gyllenbruna och lägg upp på tallrikar. Lägg på tomater, räkor och dragoncréme. Servera med lite ruccola och ringla över crema di balsamico.
1 kommentar:
Tackar för den! Låter supergott!
Kram från Titti
Skicka en kommentar