lördag 7 januari 2017

Tomatbruschetta med räkor och dragoncréme


Då var det 2017 och med denna goda förrätt inväntade vi det nya året.

ca 10 pers

ca 600 g cocktailtomater
olja
flingsalt och grovmalen svartpeppar
10 skivor levainbröd
vitlök
smör
400 g stora skalade räkor
Dragoncréme:
2 dl majonnäs
1 dl crémefraiche
1 ½ msk färsk hackad dragon
1 msk chilisås
ca 1 tsk vitvinsvinäger efter tycke och smak
salt och peppar
ruccola
crema di balsamico

Sätt ugnen på 100°C.

Lägg tomaterna på en plåt, ringla över lite olja och strö på salt och peppar. Rosta i ugnen 1½-2 timmar. Ta ut och låt svalna.

Blanda majonnäs, créme fraiche, dragon, chilisås. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Gör gärna crémen dagen innan så den får stå och dra.

Vid serveringen: Bryn smöret tillsammans med riven vitlök. Stek brödet gyllenbruna och lägg upp på tallrikar. Lägg på tomater, räkor och dragoncréme. Servera med lite ruccola och ringla över crema di balsamico.



1 kommentar:

HWIT BLOGG sa...

Tackar för den! Låter supergott!
Kram från Titti